HEMA

HEMA mobiel prepaid

Betalen wat je gebruikt lijkt logisch, maar veel telecomproviders ronden nog steeds een gesprek af op een hele minuut. Zo betaal je voor een gesprek van 7 seconden de minuutprijs. Of providers rekenen een vast startbedrag per gesprek. HEMA niet. Bij HEMA betaal je per seconde. Bel je 7 seconden, dan betaal je 7 seconden. Ook kan je uit je standaard tegoed gebruik maken van internet, met een snelheid van 16 Mbps. Dit is super snel en je betaalt ook gewoon per Kb.

hoe werkt het?

Je kunt een HEMA mobiel prepaid startpakket kopen in de winkel.

De simkaart is een triple simkaart. De simkaart kun je op drie manieren ‘uitbreken’; de normale simkaart afmeting (mini), micro-sim of nano formaat. Hiermee is de HEMA-simkaart geschikt voor alle mobiele telefoons.

Als je de simkaart in je bezit hebt kan je gemakkelijk in een paar eenvoudige stappen bellen.

 1. doe de HEMA-simkaart in je toestel
 • Volg hierbij onderstaand schema of kijk in de gebruiksaanwijzing van je telefoon.
 • Druk de simkaart voorzichtig uit de kaarthouder.
 • Gooi deze kaarthouder niet weg: hierop staat je pukcode. Bewaar deze kaarthouder bij dit simpakket.
 • Zet je telefoon uit en verwijder de batterij. De kleine simkaart schuif je in de kaartsleuf van de telefoon. Let erop dat het goudkleurige plaatje omlaag is gericht.
 • Plaats de batterij weer in je telefoon.
 1. zet je telefoon aan
 2. toets de pincode van de HEMA-simkaart in. De eerste keer is de pincode 0000. Vervolgens druk je op oké. Bel 1244(gratis); je simkaart is nu aangemeld op het netwerk.

Met de prepaidkaart heb je meteen 1.- beltegoed dat je direct kunt gebruiken. Komt er op je beeldscherm SIM GEWEIGERD te staan, dan zit er waarschijnlijk een simlock op je toestel. Kijk voor het opheffen van de simlock op de site van je huidige provider.

Meer informatie is te vinden in de gebruiksaanwijzing die je bij het startpakket hebt gekregen.

Klik hier voor meer informatie over het gebruik van je voicemail.
Klik
hier voor meer informatie over netneutraliteit mobiel.

nummerbehoud

Als je overstapt op HEMA mobiel prepaid, kun je voor kiezen om je huidige mobiele nummer mee te nemen. Koop eerst een Hema simkaart. Activeer je simkaart en vul dan kosteloos het onderstaande aanvraagformulier in. Binnen maximaal 10 werkdagen bel je dan weer met je vertrouwde nummer.

Je kunt direct bellen met een tijdelijk nummer wat op je nieuwe simkaart van HEMA mobiel prepaid staat tot we je oude 06-nummer hebben overgezet. Let op! Je huidige aansluiting mag niet al afgesloten of geblokkeerd zijn. Nummerbehoud is dan namelijk niet meer mogelijk.

aanvraag vervangende simkaart

Je kunt een nieuwe simkaart aanvragen in geval van verlies, diefstal, beschadiging van je oude simkaart of omdat een je een ander formaat simkaart (Micro, Nano) nodig hebt voor een (nieuwe) smartphone. Je eigen nummer blijft behouden en het beltegoed dat op de oude simkaart staat zal worden overgeboekt. Vul onderstaande gegevens in en verstuur:

internet op je mobiel

Met HEMA mobiel prepaid kun je ook e-mailberichten ontvangen en verzenden en surfen op internet. De instellingen voor internet ze krijg je automatisch toegezonden via een sms als je de nieuwe simkaart voor de eerste keer gebruikt. Hierna kun je gebruik maken van internet op je mobiel.  

Een mobiele telefoon gebruikt data zodra je hem aanzet.( updates, binnenhalen berichten). Om het verbruik zo laag mogelijk te houden kun je het volgende doen:

 • Gebruik wifi of  Wifihotspots.
 • Zet automatische synchronisatie van apps en downloaden van data op de achtergrond uit.( kies voor handmatig)
 • Zet mobiele data uit via de instellingen als je helemaal geen data wilt gebruiken.
 • Zet dataroaming uit in het buitenland.
 • Gebruik Streaming video (YouTube, Netflix) en streaming audio (Spotify, internetradio) alleen als je een wifi verbinding hebt.

tarieven

De kosten voor het gebruik van internet op je mobiel worden bepaald door het aantal bezochte pagina’s (dataverbruik) en niet door de periode dat je online bent geweest.

Het internetverbruik wordt afgerekend per kb en je betaalt het standaard tarief uit je beltegoed. De download snelheid is 16 Mbps en upload 2 Mbps. Het is nu ook mogelijk om internet op je mobiel in het buitenland te gebruiken.

Dataroaming in de EU met bundels is nu ook mogelijk  Er zijn geen bundels beschikbaar voor landen buiten Europa.

Wil je voordelig internet op je mobiel zonder ergens aan vast te zitten? Bij HEMA mobiel prepaid is dit mogelijk. Met een internet maandbundel kun je op elk gewenst moment heel voordelig surfen en mailen. De bundel verloopt na 31 dagen, of zodra je de limiet van het datagebruik bereikt hebt, zonder dat je een abonnement aangaat. Je betaalt een maandbundel uit je beschikbare beltegoed, dus zorg dat je eerst voldoende beltegoed hebt opgewaardeerd.  Of je bestelt en betaalt een bundel online via: direct opwaarderen.

internet op mobiel

kost

duur

USSD code

tegoed opvragen

standaard

0.30

per MB

maandbundel tot 250 MB  

5.00

per maand

*138#

*138*001#

 

maandbundel tot 500 MB  

7.50*

per maand

*133#

*133*001#

 

maandbundel tot 1GB  

12.50*

per maand

*127#

*127*001#

 

MMS versturen

0.39**

per bericht

Dienst gestopt per  1juli 2017

Tegoed opvragen kan ook door een  SMS te sturen met tekst Saldo naar 1266 (gratis) . Je ontvangt een bericht met het saldo van zowel je beltegoed, bonustegoed, als het datategoed.

* instructies voor het aanmelden via USSD-code

Vul de USSD code in en druk op de beltoets. Het bedrag wordt betaald uit je beschikbare tegoed. Ter bevestiging ontvang je een bericht van je aanmelding. Wanneer de limiet is bereikt, ontvang je een bericht dat je bundel is afgelopen. Je kunt tegen het standaard tarief per MB verder surfen of na minimaal 24 uur na de eerste aankoop van de bundel je aanmelden voor een nieuwe.
** MMS staat voor Multimedia Messaging Service, waarmee je beeld zoals foto’s en video’s, geluid en tekst kunt versturen en ontvangen. Een MMS ontvangen is gratis.
 Per 1 juli 2017 is de dienst MMS gestopt. Er zijn momenteel goede alternatieven voor MMS zoals bijvoorbeeld Whatsapp.

Klik hier voor tips over veilig internetgebruik op je mobiel.

de voordelen op een rij

 • je betaalt alleen het aantal seconden dat je belt;
 • geen afronding naar hele minuten;
 • geen startkosten per gesprek;
 • uitstekende landelijke dekking; *
 • goed bereik in gebouwen;
 • geen contract;
 • super snel internet en e-mail uit hetzelfde beltegoed, 16 Mbps;
 • beltegoed te koop bij alle kassa’s en makkelijk online.

* HEMA mobiel maakt gebruik van het KPN netwerk.

tarieven

Hieronder vind je een overzicht van de tarieven binnen Nederland.

bellen naar

kost

duur

vaste net

0.12

per minuut

HEMA mobiel

0.12

per minuut

mobiel van andere providers

0.12

per minuut

sms bericht

0.10

per bericht

voicemail afluisteren

0.12

per minuut

voicemail aan- uitzetten 12331 en 12339

gratis

HEMA helpdesk 0900-2354362 via iedere telefoon

alleen je gebruikelijke beltarief

per minuut

Helpdesk via HEMA mobiel simkaart 1200

0.12

per minuut

Opwaardeerlijn 1244

gratis

Saldocheck: SMS saldo naar 1266

gratis

landelijk politienummer 0900-8844

0.12

per minuut

EU-nummer vermiste kinderen 116000

0.12*

per minuut

067 en 084 nummers

0.12*

per minuut

0900, 0906 en 0909 servicenummers

0.12*

per minuut

18xy infonummers**

0.12*

per minuut

Internet standaard tarief

0.30

per MB

* plus de kosten van het servicenummer
**18xy tarief

Voor bellen naar 0900, 0906, 0909 servicenummers en 18xy infonummers geldt het basis tarief voor het bellen naar het vaste net plus de kosten voor het service nummer. De kosten voor het servicenummer worden vermeld aan het begin van het gesprek. Voor het bellen naar een 0900 nummer geldt een maximum tarief van 65.- per oproep. Je hoort dit aan het begin van het gesprek. Deze servicenummers hebben een eigen tarief per gesprek of tarief per minuut met een starttarief. Een eventueel maximum wordt voorafgaand aan het gesprek gemeld.

tarieven buitenland

Tarieven in het buitenland (roaming) binnen EU-landen

Als je in het buitenland bent en het netwerk van je eigen provider is niet beschikbaar, wordt via een techniek met de naam roaming automatisch gezocht naar het netwerk van een andere aanbieder. Op die manier blijven alle diensten beschikbaar. De tarieven die hiervoor binnen de EU berekend worden, zijn vastgelegd in de Europese Roamingverordening.

Hieronder vind je een overzicht van de roaming- tarieven in EU-landen.

activiteit

kost

duur

bellen van EU naar EU

0.12*

per minuut

gebeld worden

0.00

per minuut

SMS bericht sturen

0.10

per bericht

data verbruik

0.30

per MB

* Als je zelf belt, betaal je de eerste 30 seconden volledig en daarna per seconde. Als je gebeld wordt, betaal je per seconde. De bovenstaande tarieven zijn afgerond en geldt voor de volgende landen: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Als je de grens overgaat, krijg je één of meerdere SMS berichten van HEMA o.a. over het gemak van voicemail en informatie over tarieven voor bellen, sms'en in het buitenland. Stel je geen prijs op deze berichten, dan kun je je in Nederland per SMS afmelden door een bericht te sturen met de tekst 'INFO UIT' naar 1330. Je kunt je op ieder moment in Nederland weer aanmelden voor deze sms-berichten door een bericht met de tekst 'INFO AAN' te sturen naar 1330.

Tarieven voor bellen en sms’en vanuit Nederland naar het buitenland(internationaal)

Bel je naar een vast of mobiel buitenlands nummer, dan betaal je het tarief voor buitenland.
Alle tarieven voor internetten, bellen naar en in het buitenland zijn te vinden in de tarievenoverzicht van HEMA mobiel prepaid.

De tarieven voor internationaal belverkeer verschillen per zone. De indeling van landen per zone vind je ook in het tarieven overzicht.

Als je naar een Nederlandse mobiele telefoon belt die zich in het buitenland bevindt, betaal jij alleen het Nederlandse mobiel tarief van 12 cent. De overige kosten worden in rekening gebracht bij degene die zich in het buitenland bevindt.

HEMA mobiel prepaid slim en internet

Als je al klant bent van HEMA telefonie (HEMA mobiel prepaid slim of HEMA prepaid internet) kun je hier meer informatie over de bestaande diensten terugvinden. Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor HEMA mobiel prepaid slim of HEMA prepaid internet voor laptop of tablet.

 • Voor informatie over HEMA mobiel prepaid slim klik hier.
 • Voor informatie over HEMA mobiel prepaid internet voor laptop of tablet klik hier.

HEMA maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante advertenties aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kunnen HEMA en met HEMA samenwerkende derden jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan HEMA advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via sociale media. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie

OK