hoe werkt het?

Betalen wat je gebruikt lijkt logisch, maar veel telecomproviders ronden nog steeds een gesprek af op een hele minuut. Bij HEMA betaal je per seconde. Bel je 7 seconden, dan betaal je 7 seconden. Ook kan je uit je standaard tegoed gebruik maken van internet, met een snelheid van 25 Mbps. Dit is super snel en je betaalt ook gewoon per Kb.

de voordelen op een rij

 • je betaalt alleen het aantal seconden dat je belt;
 • geen afronding naar hele minuten;
 • geen startkosten per gesprek;
 • uitstekende landelijke dekking; *
 • goed bereik in gebouwen;
 • geen contract;
 • super snel internet en e-mail uit hetzelfde beltegoed, 25 Mbps;
 • beltegoed te koop bij alle kassa’s en makkelijk online.

* HEMA mobiel maakt gebruik van het KPN netwerk.

hoe werkt het?

Je kunt een HEMA mobiel prepaid startpakket kopen in de winkel.

De simkaart is een triple simkaart. De simkaart kun je op drie manieren ‘uitbreken’; de normale simkaart afmeting (mini), micro-sim of nano formaat. Hiermee is de HEMA-simkaart geschikt voor alle mobiele telefoons.

Als je de simkaart in je bezit hebt kan je gemakkelijk in een paar eenvoudige stappen bellen.

 1. doe de HEMA-simkaart in je toestel
 2. zet je telefoon aan
 3. toets de pincode van de HEMA-simkaart in. De eerste keer is de pincode 0000. Vervolgens druk je op oké. Bel 1244(gratis); je simkaart is nu aangemeld op het netwerk.

Met de prepaidkaart heb je meteen 1.- beltegoed dat je direct kunt gebruiken. Komt er op je beeldscherm SIM GEWEIGERD te staan, dan zit er waarschijnlijk een simlock op je toestel. Kijk voor het opheffen van de simlock op de site van je huidige provider.

Meer informatie is te vinden in de gebruiksaanwijzing die je bij het startpakket hebt gekregen.

Klik hier voor meer informatie over het gebruik van je voicemail.
Klik hier voor meer informatie over netneutraliteit mobiel.

nummerbehoud

Als je overstapt op HEMA mobiel prepaid, kun je voor kiezen om je huidige mobiele nummer mee te nemen. Koop eerst een Hema simkaart. Activeer je simkaart en vul dan kosteloos het onderstaande aanvraagformulier in. Binnen maximaal 10 werkdagen bel je dan weer met je vertrouwde nummer.

Je kunt direct bellen met een tijdelijk nummer wat op je nieuwe simkaart van HEMA mobiel prepaid staat tot we je oude 06-nummer hebben overgezet. Let op! Je huidige aansluiting mag niet al afgesloten of geblokkeerd zijn. Nummerbehoud is dan namelijk niet meer mogelijk.

Nummerbehoud vraag je hier aan.

aanvraag vervangende simkaart

Je kunt een nieuwe simkaart aanvragen in geval van verlies, diefstal, beschadiging van je oude simkaart of omdat een je een ander formaat simkaart (Micro, Nano) nodig hebt voor een (nieuwe) smartphone. Je eigen nummer blijft behouden en het beltegoed dat op de oude simkaart staat zal worden overgeboekt. Vul onderstaande gegevens in en verstuur:

internet op je mobiel

Met HEMA mobiel prepaid kun je ook e-mailberichten ontvangen en verzenden en surfen op internet. De instellingen voor internet ze krijg je automatisch toegezonden via een sms als je de nieuwe simkaart voor de eerste keer gebruikt. Hierna kun je gebruik maken van internet op je mobiel.  

Een mobiele telefoon gebruikt data zodra je hem aanzet.( updates, binnenhalen berichten). Om het verbruik zo laag mogelijk te houden kun je het volgende doen:

 • Gebruik wifi of  Wifihotspots.
 • Zet automatische synchronisatie van apps en downloaden van data op de achtergrond uit.( kies voor handmatig)
 • Zet mobiele data uit via de instellingen als je helemaal geen data wilt gebruiken.
 • Zet dataroaming uit in het buitenland.
 • Gebruik Streaming video (YouTube, Netflix) en streaming audio (Spotify, internetradio) alleen als je een wifi verbinding hebt.

tarieven

De kosten voor het gebruik van internet op je mobiel worden bepaald door het aantal bezochte pagina’s (dataverbruik) en niet door de periode dat je online bent geweest.

Het internetverbruik wordt afgerekend per kb en je betaalt het standaard tarief uit je beltegoed. De download snelheid is 25 Mbps en upload 10 Mbps. 

Dataroaming in de EU met bundels is ook mogelijk.  Er zijn geen bundels beschikbaar voor landen buiten Europa.

Wil je voordelig internet op je mobiel zonder ergens aan vast te zitten? Bij HEMA mobiel prepaid is dit mogelijk. Met een internet maandbundel kun je op elk gewenst moment heel voordelig surfen en mailen. De bundel verloopt na 31 dagen, of zodra je de limiet van het datagebruik bereikt hebt, zonder dat je een abonnement aangaat. Je betaalt een maandbundel uit je beschikbare beltegoed, dus zorg dat je eerst voldoende beltegoed hebt opgewaardeerd.  Of je bestelt en betaalt een bundel online via: direct opwaarderen.