HEMA prepaid stopt per 1 mei 2022

FAQ HEMA mobiel prepaid

1. Kan de HEMA simkaart in een telefoon die niet simlock vrij is?

Als je wilt bellen met een HEMA mobiel prepaid sim-kaart, moet de telefoon simlock vrij zijn. Anders krijg je de melding “SIM GEWEIGERD”. Neem voor het opheffen van de simlock, contact op met de provider waar in eerste instantie een abonnement mee afgesloten is. 

2. Hoe werkt nummerbehoud?

Als je overstapt op HEMA mobiel prepaid, kun je voor kiezen om je huidige mobiele nummer mee te nemen. Vul hiervoor kosteloos online het aanvraagformulier in. Binnen maximaal 10 werkdagen bel je dan weer met je vertrouwde nummer.

3. Wat te doen bij verlies, diefstal of defect van een simkaart.

Je kunt een nieuwe simkaart aanvragen in geval van verlies, diefstal, beschadiging van je oude simkaart of omdat een je een ander formaat simkaart (Micro, Nano) nodig hebt voor een (nieuwe) smartphone. Je eigen nummer blijft behouden en het beltegoed dat op de oude simkaart staat zal worden overgeboekt. Je moet dan wel beschikken over het simkaartnummer en de PUK-code van de simkaart. Je PUK-code is belangrijk, bewaar de code daarom op een veilige plek. Een vervangende simkaart is gratis. HEMA biedt standaard de nieuwe 3-in-1 simkaart. Dit is een normale simkaart, micro simkaart en nano simkaart in één. De micro- en/of nano-simkaart is eenvoudig uit te de normale simkaart te drukken. Zo bestel je altijd de goede simkaart.

De aanvraag voor een vervangende simkaart kun je eenvoudig online doen. Het aanvraag scherm vind je hier. Je bent dan helaas wel een paar dagen niet bereikbaar.

4. Hoe lang is het HEMA mobiel prepaid tegoed geldig?

Je beltegoed van HEMA prepaid mobiel is 12 maanden geldig. Als je binnen 12 maanden niet opnieuw opwaardeert, vervalt het beltegoed dat je nog hebt staan. Hierna volgt een periode van 90 dagen waarin je zelf alleen 1244 kunt bellen (gratis), maar je kunt nog wel gebeld worden. Als je in deze periode van 90 dagen je beltegoed niet opwaardeert, vervalt je 06-nummer en het beltegoed. Als je binnen deze periode je beltegoed weer opwaardeert, gaat een nieuwe geldigheidstermijn van 12 maanden in vanaf het moment van opwaarderen en krijgt je het resterende beltegoed weer terug. Let op: je kunt geen aanspraak maken op je vervallen beltegoed.

5. Hoe stel ik mijn pincode in?

De simkaart is tegen misbruik beveiligd met een pincode. Standaard is de pincode 0000. Verander deze zo snel mogelijk in een persoonlijke pincode. Toets hiervoor: [**04*] [oude pincode] [*] [nieuwe pincode] [*] [nieuwe pincode] [#] [OK] Als je de pincode driemaal verkeerd hebt ingetoetst, wordt de simkaart geblokkeerd. Deze blokkering hef je op met de PUK-code. Deze vind je op de plastic kaart van de simkaart. Bewaar deze kaart met de PUK-code zorgvuldig. 

6. Hoe kan ik de hoogte van mijn beltegoed in Nederland opvragen?

  • SMS saldo naar 1266 (gratis) en je ontvangt een bericht met het saldo van zowel je beltegoed, bonustegoed als het datategoed
  • Bel gratis 1244 en kies optie 1, opvragen beltegoed. Je hoort binnen enkele seconden de hoogte van het beltegoed. 
  • Bel gratis *101#. Binnen enkele seconden verschijnt het beltegoed op je beeldscherm.

7. Hoe kan ik mijn HEMA mobiel prepaid tegoed opwaarderen?

Je kan je HEMA mobiel prepaid tegoed op twee manieren opwaarderen. Je kunt je HEMA beltegoed opwaarderen met een opwaardeerbon gekocht in de winkel. Bel gratis 1244 en toets 9 en vervolgens toets je de opwaardeercode in en sluit af met een #. Of kies voor direct opwaarderen. Via HEMA direct opwaarderen kan je heel makkelijk online rechtstreeks je beltegoed opwaarderen met 5.-, 10.- of 20.-. Deze mogelijkheid is beschikbaar nadat je al één keer hebt gebeld. Betalen kan gemakkelijk met iDEAL, creditcard of Paypal en je hebt je beltegoed direct beschikbaar zonder invoeren van een 16-cijferige opwaardeercode. Je hebt volledige controle over je uitgaven voor mobiel bellen. Ook zijn er geen administratiekosten. Direct opwaarderen kan hier. 

8. Van welk netwerk maakt HEMA mobiel prepaid gebruik?

HEMA maakt gebruik van het KPN-netwerk.

9. Hoe kan ik de hoogte van mijn beltegoed opvragen in het buitenland?

  • Bel gratis *101# en binnen enkele seconden zie je het beltegoed op scherm.
  • SMS saldo naar 1266 (gratis) en je ontvangt een bericht met het saldo van zowel je beltegoed, bonustegoed als het datategoed

10. Kan ik ook vanuit het buitenland bellen?

Ja, met HEMA mobiel prepaid kan er ook naar en vanuit het buitenland gebeld worden.

11. Welke databundels zijn verkrijgbaar bij HEMA mobiel prepaid?

HEMA mobiel prepaid biedt drie databundels aan namelijk een 250MB, 500MB en een 1 GB maandbundel voor slechts 5.00 voor 250MB, 7,50 voor 500MB of 12,50 voor 1 GB. Toets *138# voor 250 MB ,*133# voor de 500MB of toets *127#  en beltoets om de 1 GB bundel aan te schaffen . De bundel verloopt na 31 dagen, of zodra je de limiet van het datagebruik bereikt hebt, zonder dat je een abonnement aangaat en wordt betaald uit je beschikbare beltegoed.

12. Hoe zet ik de automatische SMS-berichten bij grensovergang uit?

Als je de grens overgaat, krijg je één of meerdere SMS berichten van HEMA over tarieven voor bellen, sms'en in het buitenland. Stel je geen prijs op deze berichten, dan kun je je in Nederland per SMS afmelden door een bericht te sturen met de tekst 'INFO UIT' naar 1330. Je kunt je op ieder moment in Nederland weer aanmelden voor deze sms-berichten door een bericht met de tekst 'INFO AAN' te sturen naar 1330.

13. Hoe kan ik mijn simkaart activeren?

Als je de simkaart in je bezit hebt kan je gemakkelijk in een paar eenvoudige stappen bellen.

  1. doe de HEMA-simkaart in je toestel
  2. zet je telefoon aan 
  3. toets de pincode van de HEMA-simkaart in. De eerste keer is de pincode 0000. Vervolgens druk je op oké.  Bel 1244 (gratis); je simkaart is nu aangemeld op het netwerk.

14. Kan ik ook gebruik maken van internet op mijn mobiel?

Bij HEMA mobiel prepaid kun je ook mobiel internetten uit je tegoed. Hiervoor betaal je 0,30 euro per MB. Daarnaast heeft HEMA mobiel prepaid ook voordelige databundels beschikbaar van 250 MB, 500MB of 1GB. Maak je regelmatig gebruik van het internet, bestel dan de voordelige  250MB data maandbundel voor slechts 5,00 , een 500MB bundel voor 7,50, of een 1GB data maandbundel voor 12,50.

Toets *138# om de 250MB bundel of *133# om de 500MB bundel of toets *127# en klik op de bel-toets om de 1 GB bundel aan te schaffen. De bundel verloopt na 31 dagen, of zodra je de limiet van het datagebruik bereikt hebt, zonder dat je een abonnement aangaat en wordt betaald uit je beschikbare beltegoed.

Vanaf heden is het ook mogelijk om in het buitenland gebruik te maken van het internet met HEMA prepaid mobiel. Kijk voor de tarieven:  Tarieven buitenland

15. Wat kun je doen als het direct beltegoed opwaarderen niet werkt?

Ondervind je problemen bij het direct opwaarderen? Is bijvoorbeeld het beltegoed niet binnen 24 uur bijgeschreven en je hebt wel betaald.Neem dan contact op met onze klanten service via 1200.